Nov
24
8:30 PM20:30

WINTERTUIN-FESTIVAL

  • Wintertuin-festival in Doornroosje (map)
  • Google Calendar ICS

Nikki Dekker in gesprek met milieubioloog & ontdekkingsreiziger Arita Baaijens en schrijver, filosoof en beeldend kunstenaar Eva Meijer over de vraag wat we horen als we luisteren naar onze omgeving. Heeft de natuur een eigen stem? Hoe kunnen we met niet-menselijke dieren praten? En wat voor een invloed hebben deze vragen op kunst?

View Event →
Nov
18
4:00 PM16:00

ACTUAL REALITY IN AMSTELPARK

Door boomkruinen lopen, het kan! Ontdek een nieuwe dimensie van de werkelijkheid met een actual reality bril die optimale richtingloosheid veroorzaakt. Laat je leiden door je voeten, ontdek verstopte slakken onder blad en verwonder je over de gelaagdheid van natuur. In Het Glazen Huis verwerken we ervaringen in driedimensionale deep maps.

Begeleiders zijn theatermakers Mara van Nes en Gerbrand Bos. Met Arita Baaijens.

Gratis
Maximaal 15 deelnemers
Aanmelden is verplicht. Stuur een berichtje naar contact@paradijsindepolder.nl

View Event →
Oct
21
3:30 PM15:30

EEN POGING TOT DWALEN

Dit is een poging om te verdwalen in de groene ruimte van de stad. Het kan: verdwalen en optimale richtingloosheid zonder te weg kwijt te zijn. Mara van Nes, Gerbrand Bos en Arita Baaijens gaan op ontdekkingsreis in het Amstelpark ter voorbereiding op een publieksactiviteit op een later moment. Zij laten zich inspireren door de tentoonstelling BirdScore die te zien is de expositieruimte van Het Glazen Huis, in het Amstelpark.


View Event →
Oct
19
6:00 PM18:00

EEN POGING TOT STILVALLEN

Tijdens dit één uur durende experiment nodigen we je uit te vertragen, te wachten en samen te ontdekken wat zich ontvouwt. Alleen al door mee te doen en te vertrouwen op je zintuigen creëer je de mogelijkheid iets wezenlijks of onverwachts te ervaren.

Dit is poging #4 in een reeks van 6, deze poging wordt georganiseerd in samenwerking met Arita Baaijens en Paradijs in de Polder.

Idee en uitvoering: Hans Jeths
Concept: Hans Jeths en Gerbrand Bos

Entree €5,-, maximaal 30 deelnemers.
Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande link.

View Event →
Oct
12
4:00 PM16:00

KICK OFF

We starten met een deep map experiment in het ARTIS-Park. Aansluitend interviewt Arita Baaijens Erik de Jong, ARTIS-hoogleraar Cultuur, Landschap en Natuur aan de Universiteit van Amsterdam. Samen onthullen ze een online plattegrond van Amsterdam waarop de aanstaande ontdekkingsreis van Arita te volgen is.

View Event →