MAITIIDSTRILLING [Fries]

Maitiidstrilling / Lentetrilling. Het gevoel dat je overvalt als de wind naar het zuiden draait, en het licht zo mooi is en je plotseling de eerste paardenbloem ziet, of de eerste zwaluwtjes. Nieuw woord, bedacht door: Ytsie Galama-Bonekamp, It Heidenskip.

 

Read More
Suriname en Amsterdam

Wat hebben de Black Archives en natuur met elkaar te maken? Heel veel, weet ik sinds mijn wandeling met ecoloog en duurzaam ondernemer Thiemo Heilbron, die onze ontdekkingstocht door zijn woonbuurt bij de Black Archives laat beginnen.

Read More
BLOGArita Baaijens
Thuisgevoel

Soms besef je pas na een langere periode van afwezigheid wat een plek voor je betekent. Kan een plek ons misschien iets vertellen dat we nergens anders te weten komen?     

Read More
BLOGArita Baaijens
Planten met een verleden

Planten en bomen op soortnaam classificeren is een gewoonte die tropisch ecoloog en duurzaam ondernemer Thiemo Heilbron nooit meer is kwijtgeraakt. Naamgeving en kennis verzamelen is geen onschuldige bezigheid, weet hij door zijn veldwerk in Suriname. Ook planten kennen een verzwegen verleden.

Read More
BLOGArita Baaijens
Slangen of groen

‘Weg met die bosjes,' was de eerste reactie van de Nigeriaanse pastor Nick Collings op het welige groen in Zuid Oost. In Nigeria wemelt het van gifslangen in bomen en struiken, dus niemand is zo dwaas om woonbuurten van bosschages te voorzien.

Read More
BLOGArita Baaijens
Opkomen voor bomen

Tachtig bomen kappen voor nieuwbouw in Zuid Oost? Mooi niet, protesteerden flatbewoners van Hoogoord. Maar hoe maak je samen een vuist? Lees de geheimtip van de Nigeriaanse pastor Nick Collins.

Read More
BLOGArita Baaijens