Geluiden in de stad

 
Luisteren naar stokpaardjes © Astrid van der Laan

Luisteren naar stokpaardjes © Astrid van der Laan

Alerte steenbok op rots met slapend kleintje

Alerte steenbok op rots met slapend kleintje

Dieren in de stad. Dieren communiceren verbaal en non-verbaal. Sommige soorten kennen individuen bij naam of roddelen, zoals vleermuizen. Vogels houden alles in de gaten en geven het door als zij dieren of mensen spotten. Misschien niet in de stad, dan blijven ze roepen… maar wel in een park of bos. In ARTIS bekeken we tijdens de kick off van Paradijs in de polder op welke manier dieren onderling communiceren. Bij de stokstaartjes vroegen we ons af of wij misschien ook over de tong gingen.   

Praten kan ook zonder geluid. In ARTIS speelden de oudste steenbokken woordeloos een potje schaak door steeds een andere positie in te nemen en een hoge borst op te zetten. Wie terrein wint heeft gewonnen. Lama's maken zich lang als ze genoeg hebben van mensen en spugen desnoods.

Foto’s genomen tijdens de start Paradijs in de polder in ARTIS

 

 
BLOGArita Baaijens