Luisteren naar de stad

 
Geluidsgolven (Welshdragon)

Geluidsgolven (Welshdragon)

Hannes Wallrafen is een internationaal befaamd fotograaf. Toen hij vrij plotseling blind werd leerde hij vertrouwen op andere zintuigen om zijn weg te vinden in Amsterdam en de rest van de wereld.

Hannes nam me mee op een wandeling door de Plantagebuurt en zo leerde ik de stad opnieuw ontdekken. Geluidsbeelden, temparatuurverschillen, akoestiek, ondergrond, al deze kenmerken vertellen het verhaal van een plek. Wat me opviel is hoezeer onze ogen ons bedriegen. Zien ze struiken, gras en bomen dan vult je geest in dat het daar rustig is. Mooi niet! Ook voelde ik met de ogen halfdicht grote temperatuurwisselingen op plekken waar een muur overging in een plantsoen of grote heg. Ook de akoestiek veranderde. Probeer maar eens uit! 

 
BLOGArita Baaijens