Thuisgevoel

 
In gesprek met een plek

In gesprek met een plek

Soms besef je pas na een langere periode van afwezigheid wat een plek voor je betekent en bijzonder maakt. Voor Thiemo Heilbron is die plek de straat waarin hij al vanaf zijn geboorte woont. Komt hij na een reis vanaf de Nijlpaardbrug bij ARTIS zijn straat ingelopen dan zegt de plek: welkom, je bent thuis! Dat blije warme gevoel is onmiskenbaar en toch is niet zo makkelijk te verklaren waardoor dat gevoel precies wordt opgewekt. Zijn het de overwaaiende geuren en geluiden van ARTIS, de speciale lichtval of de vele herinneringen die aan gevels en stoeptegels kleven? Of misschien de vele voetstappen die hij in deze straat heeft gezet en de notie dat hij vanaf deze hoek blind zijn weg naar huis kan vinden? Een verklaring of sluitend bewijs is niet voorhanden en doet er misschien ook niet toe. Interessanter is de vraag of de straat omgekeerd ook Thiemo herkent en hem iets vertelt dat hij alleen op deze plek te weten kan komen.     

 
BLOGArita Baaijens