De kracht van verbeelding

 
Schermafbeelding 2018-09-30 om 20.13.59 (1).png
 

Het gebeurt regelmatig dat ik bij enge films de pauzeknop indruk of mijn ogen dichtdoe wanneer een scène te spannend wordt. Hetzelfde overkomt me soms tijdens het lezen van boeken. Dan durf ik niet verder te lezen. Zo wacht 'Een klein leven' van Hanya Yanagihara al een half jaar om weer opgepakt te worden. Maar het verhaal greep me halverwege te zeer aan en ik vermoedde dat het slecht zou aflopen met de hoofdpersoon van wie ik was gaan houden.

Natuurlijk weet ik best dat het maar een verhaal is maar de kracht van de verbeelding is sterker dan het stemmetje van de ratio. Daarom blijft het boek liggen waar het ligt en vraag ik iemand mij de afloop te vertellen. Dat kan ik beter aan.

Zo'n 'te eng' moment ervaar ik ook nu mijn boek 'Paradijs in de polder' in de winkel ligt. Ik ben sinds de publicatie geen boekhandel in geweest uit angst dat het boek er niet ligt of er juist wel ligt. Gekke toestand voor een doorgewinterde schrijver maar toch is het zo. Ik neem voor me de komende dagen een paar boekwinkels te bezoeken anders krijg ik nog spijt. Dus als je iemand met half geloken ogen een boekwinkel ziet binnenstappen ben ik het waarschijnlijk.

BLOGArita Baaijens