Everything Sings, Maps for a Narratieve Atlas

 
unnamed (20).jpg
 

De verzameling creatieve kaarten in Everything Sings van Denis Wood vormen een mijlpaal in de geschiedenis van deep mapping.De samensteller Denis Wood vertelt in een interview dat het project waaruit de atlas is voortgekomeneigenlijk een noodgreep was. Hij gaf les aan studenten landschapsarchitectuur, wist niets van het onderwerp afmaar hield wel van kaaren maken. Dus gaf hij de studenten de opdracht om een stadswijk in kaart te brengen, gebruik makend van hun zintuigen en hun verbeelding. Vragen die hij meegaf: Hoe klinkt de buurt? Welke geur heeft landschap?Waar zijn begrenzingen? Het experiment leverde wonderschone deep maps op die je uitnodigen om je eigen buurt opnieuw te verkennen

http://www.deniswood.net

DEEP MAPSArita Baaijens