De verharding van het Nederlands polderlandschap

 
unnamed (19).jpg
 

Cora Jongsma verricht onderzoek naar de verharding van het Nederlands polderlandschap.Uitgangspunt voor haar werk vormen de terreinhoogtekaarten uit De PolderAtlas. De zachtheid van deze kaarten toont veel overeenkomst met vilt. 
De cultivering van een eeuwenoud polderlandschap, door vervening, bedijking, drooglegging en bebouwing, verbeeldt zij in vilten landschappen die de contouren van het land volgen. Het maakproces is intensief, ze gebruikt soorten wol die verschillen in kleur, dikte en andere eigenschappen die het vervilten beïnvloeden. Het intensieve maakproces is sterk verbonden met de ontstaansgeschiedenis van het Nederlandse polderlandschap. Met dit verschil dat vilten niet verhardt maar juist verzacht.

http://corajongsma.nl

DEEP MAPSArita Baaijens