BOEK

 
 

Al dertig jaar verkent ontdekkingsreiziger, bioloog en schrijver Arita Baaijens landschappen van de Sahara, Siberië en Papoea-Nieuw-Guinea. Tijdens haar reizen trof het haar hoe vertrouwd en intiem herders en nomaden met natuur omgaan, een manier die haaks staat op de wetenschappelijke en analytische benadering in het Westen. Daarmee gaan we voorbij aan verhalen, ervaringen, gebeurtenissen en sfeer die bepalend zijn voor het karakter en de betekenis van een gebied.

Paradijs in de polder. Ontdek wat landschap je vertelt is een optimistisch en speels werkboek met serieuze ambities. Arita rekt je geest op, tientallen oefeningen sporen je aan om contact te maken met Nederlands landschap. Onze zintuigen zijn daarbij het belangrijkste gereedschap. Ook laat ze zien wat deep maps zijn, hoe je ze maakt en wat ze vertellen over een plek. Paradijs in de polder moedigt je aan te struinen, te dolen, gedachtesprongen te maken, je te verwonderen en op ontdekkingsreis te gaan in eigen land.

[Lees de eerste pagina’s]

Deel  je ideeën en deep maps met ons tijdens de campagne waarvan dit boek de spil is. In oktober kun je meedoen met de online challenge, waarbij Arita je uitdaagt om het verhaal van (stadse) natuur te ontrafelen. De oefeningen zijn verrassend eenvoudig én ze passen naadloos in je dagelijkse bezigheden.

Wat is wildness? Ben ík het ook, of is de mens alles wat wildness niet is?
 
bijlage 2 - Slider foto pip (1).jpg

ISBN: 9789045036021
Pagina's 200
Integraalband
Met illustraties