Paradijs in de Polder
 
 
 

Wat landschap je vertelt

Ontdekkingsreizigster Arita Baaijens gaat met bewoners, onderzoekers en creatieve denkers en doeners in gesprek met Nederlands landschap.

 
 
pid.jpg

Paradijs in de polder

 

 
 
taaltekens

Taal & Tekens

Taal weerspiegelt wat we belangrijk vinden. Gevoelens en begrippen waar we geen woorden aan toekennen, bestaan niet in de nationale psyche. Op haar reizen merkte Arita dat culturen die ze bezoekt een uitgebreide woordenschat kennen voor verbondenheid tussen mens en natuur terwijl onze taal daarover juist zwijgt. Dat kan anders!

Meer →

 
Blog

Blog

Op deze pagina delen we informatie en tips over inspirerende websites, evenementen, onderzoek, publicaties, platforms en kunstprojecten over mens en landschap.

Meer →

 
maps

Volg Arita

Oktober 2018 ging Arita op ontdekkingsreis in Amsterdam om te ontdekken of bewoners houden van natuur in de stad. Haar wederwaardigheden kun je volgen op een bijzondere plattegrond waarop schimmeldraden groeien die verhalen en ontdekkingen doorgeven.  

Meer →

 
boek.jpg

Boek

Al dertig jaar verkent ontdekkingsreiziger, bioloog en schrijver Arita Baaijens landschappen van de Sahara, Siberië en Papoea-Nieuw-Guinea. Het trof haar hoe vertrouwd en intiem nomaden met natuur omgaan, een manier die haaks staat op de wetenschappelijke en analytische benadering in het Westen.

Meer →

 
doemee

Zo doe je mee

Hier vind je onze agenda en lees je op welke manieren je mee kunt doen met Paradijs in de polder.

Meer →

 
VolgArita

Deep Maps

Deep maps laten zien wat een plek voor ons betekent en wat landschap te zeggen heeft. Zo’n kaart, of wat er voor doorgaat, is accuraat op haar eigen rommelige manier. Deep maps illustreren perfect dat de werkelijkheid vele malen boeiender en chaotischer is dan cartografen en landmeters ons laten denken.

Meer →