Paradijs in de Polder is een activiteit van Stichting Living Landscapes, een langjarig ontdekkings- en onderzoeksproject van Arita Baaijens. 

 
 
 

Projectteam Paradijs in de Polder

 

Arita Baaijens - initiatiefnemer
Arita Baaijens (1956) is ontdekkingsreiziger, bioloog, schrijver. Ze publiceerde onder
meer de bestsellers Een regen van eeuwig vuur, Woestijnnomaden en Zoektocht naar het paradijs (shortlist Jan Wolkersprijs 2016). Ze kreeg internationale erkenning en prijzen voor haar onderzoek naar de betekenis van het landschap. Ze is lid van de Royal Geographical Society, ontving de Women of Discovery Humanity Award 2014 en Traveler of the Year 2014 Award.

Mieke Prinse - projectmanager
Mieke Prinse (1983) is cultuurwetenschapper. Zij initieert en produceert kunst- en landschapsprojecten. Ze brengt meerdere disciplines en diverse organisaties samen. Het doel is tweeledig: bewoners, gebruikers en bezoekers op een onverwachte, bijzondere of nieuwe manier naar hun omgeving, stad of land te laten kijken, en het creatief denkproces van makers onderling nieuwe impulsen te geven.

 
 

Bestuur Stichting Living Landscapes

 

Ruud Maarschall
Voorzitter

Ruud Maarschall (1947) studeerde biologie en milieukunde en is hartstochtelijk natuurliefhebber. Hij heeft affectie met natuurwetenschappen, zoals astrofysica. Ruud is  is nu hoogheemraad.

 

Niels Feis
Bestuurslid
 
Niels Feis (1953) studeerde psychologie en was o.a. werkzaam in drugshulpverlening en grafisch ontwerp. Daarnaast heeft hij bestuurlijke ervaring op het terrein van ontwikkelingssamenwerking, emancipatie, welzijn, cultuur, lokale CO2 compensatie en politiek.

Willem Totté
Secretaris

Willem Totté (1955) studeerde sociale pedagogiek, werkte in de jongerenopvang en later als grafisch vormgever. Sinds 2008 is het werkzaam bij de gemeente Zaanstad als netwerker openbare ruimte.
 

 


Arita Baaijens
Directeur-bestuurder

Marcel Karman
Penningmeester
 
Marcel Karman (1956) studeerde accountancy en is werkzaam bij Dubois & Co. Registeraccountants. Hij is actief als toezichthouder bij verschillende organisaties zoals Hivos, Het Juridisch Loket en een muziekschool.

 
 
 
 
 
 
 

Raad van Advies

 

Christine Boland, trendanalist

Astrid Elburg, strategieontwikkeling, trainer, docent

Johan van de Gronden, filosoof en voorzitter IUCN NL

 

Erik de Jong, ARTIS-hoogleraar Cultuur, Landschap en Natuur UvA

Ida Jongsma, filosoof, adviseur, oprichter/voormalig eigenaar Hotel de Filosoof

 

Bas Pedroli, onderzoeker WUR, landschapsecoloog, internationaal landschapsbeleid

Matthijs Schouten, ecoloog en filosoof, Staatsbosbeheer, WUR, Universiteit Cork